Overslaan en naar de inhoud gaan

Centric heeft gelijk al nieuwe CEO klaarstaan

ICT-dienstverlener Centric bevestigt berichtgeving dat zijn CEO (Johan Taams) en CFO (Patrick Rosengarten) het bedrijf verlaten. Eerstgenoemde lijkt per direct weg te zijn, terwijl laatstgenoemde tot 1 oktober 2022 actief in functie blijft. Een nieuwe CEO is echter al gevonden: non-executive bestuurslid Peter Mous gaat de uitvoerende rol van CEO op zich nemen. Het lot van de COO (Bart Fehmers), die eveneens zou zijn opgestapt, wordt nu ook bevestigd.
Centric
© Centric
Centric

Centric meldt nu in een persbericht toegestuurd aan AG Connect dat Peter Mous met ingang van 1 juli 2022 aan de slag gaat als CEO van Centric. Hij volgt dan Johan
Taams op, die vertrekt bij het ICT-bedrijf van miljonair Gerard Sanderink. Naast de CEO gaat ook de CFO weg, bevestigt Centric. "Taams en CFO Patrick Rosengarten hebben een andere opvatting over het te voeren beleid dan de andere drie bestuursleden van Centric."

'In goed overleg'

"Om die reden vertrekken beide bestuurders. Zij doen dit in goed overleg en zullen hun taken zorgvuldig overdragen", stelt Centric in de officiële verklaring. Officieus zou er sprake zijn van een intern conflict; tussen de uitvoerende bestuurders en eigenaar Sanderink, maar ook tussen de opstappende bestuurders en hun niet-uitvoerende collega's. Het FD heeft dit onthuld op basis van meerdere, onafhankelijke bronnen. AG Connect had gisteravond al vragen hierover gesteld aan Centrics woordvoerder en aan betrokken personen. Aanvullende vragen zijn nu gesteld.

Volgens de bronnen van het FD zouden CEO Taams, CFO Rosengarten en ook COO Fehmers inmenging door Sanderink willen afweren door naar de Ondernemingskamer te stappen. De drie niet-uitvoerende bestuursleden van Centric hebben dit geblokkeerd door tegen te stemmen. Deze drie zijn bestuursvoorzitter Louis Luijten, oudgediend Centric- en Strukton-topman Aike Schoots en Peter Mous. Laatstgenoemde is iets meer dan een jaar geleden in dienst gekomen bij het ICT-bedrijf van miljonair Sanderink, en neemt nu de rol van CEO op zich.

Nog geen jaar CEO

Vertrekkend CEO Taams heeft nog geen jaar volgemaakt bij Centric; hij is per 1 augustus vorig jaar aangetreden. Zijn benoeming is in mei 2021 aangekondigd, met de boodschap dat Centric een roerige tijd achter de rug heeft. Taams gaf toen in een verklaring aan dat hij hoopte met zijn komst "een nieuw begin in te luiden voor deze fantastische organisatie waar zoveel potentieel in zit. Ik kijk ernaar uit om dit mooie IT-bedrijf verder uit te bouwen en vernieuwingen versneld door te voeren".

Mous is momenteel nog niet-uitvoerend bestuurslid van Centric, in de zogeheten one-tier board. In het persbericht wijst zijn huidige werkgever op de ruime ervaring die Mous heeft als bestuurder en adviseur bij onder andere IBM, Ortec Data Science en branchevereniging ICT~Office. Voor zijn benoeming tot CEO wint het bestuur van Centric nu advies in bij de Ondernemingsraad.

Update:

Het lot van COO Bart Fehmers leek aanvankelijk nog onbekend; zijn naam, de positie van COO en zijn rol werden niet genoemd in het persbericht dat Centric heeft verstrekt. In antwoord op vragen van AG Connect laat Centrics-woordvoerder nu weten dat Fehmers per 1 juli stopt. "Hij heeft zelf opgezegd."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in