Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple-personeel (weer) in verzet tegen terugkeer naar kantoor

Werknemers van Apple zien het nog niet zitten om weer meer op kantoor te werken. De oproep van CEO Tim Cook en softwaretopman Craig Federighi stuit op georganiseerd verzet. Werknemers willen meer thuis blijven werken.
Apple HQ, Apple Park
© Apple
Apple

Een groep Apple-werknemers is niet van plan om gehoor te geven aan de afgekondigde terugkeer naar kantoorpanden, waaronder het grootse hoofdkwartier Apple Park. Terwijl beperkingen vanwege de coronapandemie wereldwijd worden losgelaten, willen sommige mensen niet - of: nog niet - afstappen van thuiswerken.

Kantoordagen per week

Apple heeft vorige week aangekondigd dat het tijd is om weer meer op kantoor te werken. Cook en Federighi hebben in een interne memo 5 september als deadline gesteld om minstens drie dagen per week op kantoor te zijn. Dinsdagen en donderdagen zijn daarbij verplichte dagen en de derde dag mag in teamverband worden bepaald.

Werknemers willen dit echter niet zonder slag of stoot laten gebeuren. Er is sprake van georganiseerd verzet door een groep werknemers, meldt The Financial Times nu. Zij hebben zich verenigd onder de noemer 'Apple Together'.

Werkgeluk en productiviteit

Daarbij is afgelopen zondag ook een interne petitie gehouden om meer tijd voor thuiswerken te bepleiten. Dit zou namelijk zorgen voor meer werkgeluk én hogere productiviteit, aldus de petitie. Momenteel werkt veel Apple-personeel twee dagen per week op een kantoorlocatie.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in