Overslaan en naar de inhoud gaan

Amazon ontslaat duizenden mensen bij AWS, Twitch, ads-afdeling en meer

Amazon schrapt de komende tijd nog eens 9000 banen. Het is de tweede grote ontslagronde bij het webwinkel- en techconcern nadat begin dit jaar al 18.000 banen verdwenen bij het bedrijf. Topman Andy Jassy maakte de reorganisatie bekend in een e-mail aan het personeel die Amazon ook op de website plaatste. De nieuwe ontslagronde treft onder meer clouddienst AWS, de advertentietak en streamingdienst Twitch.
© AWS
AWS

Volgens Jassy zullen de ontslagen in de komende weken vallen. Hij stelt dat de nieuwe ingreep een moeilijk besluit is geweest, maar wel het beste is voor Amazon op de langere termijn. De topman geeft aan dat vanwege de onzekere economie het nodig is om de organisatie nog meer te stroomlijnen en dieper in de kosten te snijden. Het Amerikaanse bedrijf blijft tegelijkertijd flink investeren in manieren om de klantervaring te verbeteren, aldus Jassy.

Ontslagrondes 'in de mode'

Vorige week maakte Facebook-moederbedrijf Meta Platforms bekend dat er nog eens 10.000 extra arbeidsplaatsen komen te verdwijnen om kosten te besparen. In november had Meta, dat ook eigenaar is van WhatsApp en Instagram, al aangekondigd dat er 11.000 arbeidsplaatsen verloren zouden gaan. Het is nog onduidelijk hoeveel banen in Nederland bij Amazon kunnen komen te vervallen.

Ook andere grote techbedrijven in de Verenigde Staten hebben de laatste maanden massaontslagen aangekondigd omdat de economische vooruitzichten somberder zijn geworden. Zo kondigde computermaker HP in november een ontslagronde van 6000 banen aan. Cisco Systems en IBM schrappen allebei ongeveer 4000 banen. Ook bij Google-eigenaar Alphabet en softwareconcern Microsoft verdwijnen duizenden banen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in