Overslaan en naar de inhoud gaan

Facebook-moederbedrijf ontslaat nog eens 10.000 werknemers

Het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp - Meta Platforms - ontslaat nog eens 10.000 mensen. Dat heeft CEO Mark Zuckerberg bekendgemaakt in een e-mail aan zijn werknemers, die hij vervolgens op Facebook deelde. In november werden ook al 11.000 banen geschrapt.
Mark Zuckerberg
© CC BY 2.0 - Flickr.com
CC BY 2.0 - Flickr.com

De tweede ontslagronde is onderdeel van het 'Year of Efficiency', zo schrijft Zuckerberg. "De doelen van dit werk zijn: (1) om ons een beter technologiebedrijf te maken en (2) om onze financiële prestaties in een moeilijke omgeving te verbeteren, zodat we onze langetermijnvisie kunnen uitvoeren", aldus de topman.

Om de efficiëntie van het bedrijf zoveel mogelijk te vergroten, wordt onder meer gekeken naar het optimaliseren van gedistribueerd werk en de productiviteit van ontwikkelaars. Ook worden projecten met lage prioriteit in de komende maanden geschrapt, wordt de organisatie platter gemaakt en worden er minder mensen aangenomen. Die laatste maatregel zorgt er ook direct voor dat het recruitingteam van Meta Platforms verkleind wordt. 

Maar ook verder in het bedrijf vallen er dus ontslagen, in totaal dus 10.000. De bedoeling is dat er ook banen verdwijnen in de techteams. De eerste daarvan worden eind april aangekondigd. Eind mei volgen ook nog ontslagrondes in de businessteams. "In een klein aantal gevallen kan het tot het einde van het jaar duren voor de wijzigingen zijn doorgevoerd", aldus Zuckerberg. Ook zien de tijdlijnen voor de internationale teams er anders uit. De lokale bedrijfsleiders geven daar later nog details over. 

Halt in werving opgeheven

Niet alleen worden er mensen ontslagen, ook verwacht Zuckerberg dat zo'n 5.000 open posities niet worden ingevuld. Na de grote reorganisatie moet de wervingsstop echter worden opgeheven. Ook wordt het dan weer mogelijk om over te stappen naar een ander team binnen het bedrijf, aldus Zuckerberg. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in