Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal WW-uitkeringen neemt licht af

Eind augustus verstrekte UWV nog 6.253 uitkeringen aan niet-werkende ICT’ers die op zoek zijn naar een baan. Het betreft vooral IT-personeel dat 50 jaar of ouder is.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van UWV. Ten opzichte van de maand ervoor daalde het aantal verstrekte WW-uitkeringen met 1,4%, want in juli van dit jaar ontvingen nog 6.342 IT’ers een werkloosheidsuitkering. Op jaarbasis daalde het aantal WW’ers in de ICT met maar liefst 14,7%. Dat komt neer op een daling van ruim 1000 WW-uitkeringen voor ICT’ers.

In augustus ontvingen slechts 258 IT’ers onder de 27 jaar een WW-uitkering. In de leeftijdscategorie 27-50 jaar ging het om 2.606 uitkeringen en de groep 50-plussers is in de ICT het sterkst vertegenwoordigd met 3.389 WW-uitkeringen.

Tot nu toe zijn er in 2018 2.094 WW-uitkeringen aan ICT’ers beëindigd, terwijl dit er in de eerste acht maanden van 2017 1.989 waren. Het gaat dus om een toename van ruim 5%. Als er gekeken wordt naar de cijfers voor beëindigde WW-uitkeringen aan ICT’ers omdat de maximale duur is verstreken valt op dat er juist sprake is van een afname van 4,6%. Het aantal verstrekte nieuwe WW-uitkeringen aan ICT’ers kwam tot nu toe in 2018 uit op 4.401. Dat is 13,7% minder dan in de eerste acht maanden van 2017.

UWV registreerde eind augustus in totaal 278.000 lopende WW-uitkeringen. Dat zijn er ruim duizend minder dan eind juli 2018. Uit gegevens van het CBS blijkt dat het aantal 15- tot 75-jarigen met betaald werk in ons land de afgelopen drie maanden met gemiddeld 20.000 per maand is toegenomen. Het percentage werklozen in de beroepsbevolking kwam in augustus uit op 3,9. Dit werkloosheidspercentage is al zes maanden vrijwel constant.

Sinds het begin van 2014 neemt het aantal werklozen af. De daling van de werkloosheid werd in 2018 steeds kleiner, en over de afgelopen drie maanden bleef het aantal werklozen gemiddeld gelijk.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in