Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 10 krijgt een managed desktop-variant

Microsoft werkt aan een abonnementsvorm waarbij klanten voor een maandelijks bedrag een Windows 10-apparaat tot hun beschikking krijgen waarvan het beheer van het besturingssysteem en bijvoorbeeld Office 365 door de aanbieder wordt verzorgd.
Windows 10-installatie halverwege
© CC BY-SA 2.0
CC BY-SA 2.0

Het aanbod is nog niet officieel maar Microsoft-kenner Mary Jo Foley zegt in een bericht op ZDNet dat haar contacten bij Microsoft dit hebben laten doorschemeren. Het aanbod zou Microsoft Managed Desktop gaan heten.

Beheerstress voorkomen

Het doel van het nieuwe aanbod zou het bieden van meer stabiliteit en voorspelbaarheid. Nu nog hebben systeembeheerders hun handen vol aan de halfjaarlijkse feature-updates van Windows 10. Patches worden geïntroduceerd maar soms ook weer ingetrokken. Door deze beheertaken uit te besteden kunnen systeembeheerders er op vertrouwen dat Microsoft een stabiele werkomgeving verzorgt.

Het is nog onduidelijk hoe Microsoft de nieuwe dienst wil vermarkten. Het aanbod zou uitsluitend via partners kunnen worden gedaan, maar sommige grote klanten zouden die dienstverlening wellicht ook direct van Microsoft kunnen betrekken. Microsoft zelf geeft geen commentaar op de uitspraken van de bronnen van ZDNet.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in