Overslaan en naar de inhoud gaan

Bug trok Windows 10 Pro-licenties in

Een bug zorgde gisteren voor wat ophef onder Windows 10 Pro-gebruikers, nadat hun licentie werd ingetrokken en ze een downgrade naar de Home-versie ondergingen. Vervolgens kregen deze gebruikers een melding voor de kiezen waarin werd gesteld dat Windows niet zou zijn geactiveerd. Volgens de techgigant is de problematiek inmiddels verleden tijd.
Windows 10 venster

De bug was volgens de Amerikaanse techwebsite BleepingComputer wijdverspreid en zorgde voor flink wat problematiek bij Windows 10 Pro-gebruikers. Ook na het gebruiken van de ‘Troubleshoot-optie’ door de getroffen gebruikers, waren de problemen nog geen verleden tijd. In de melding die volgde stelde Windows dat er alleen een Windows 10 Home-licentie was aangetroffen op het apparaat met een Windows 10 Pro-versie.

Microsoft handelt

Volgens berichten op Reddit en de Microsoft-forums kwamen al snel de berichten dat Microsoft bezig was met een oplossing. Zelf verklaarde de fabrikant dat het ging om een beperkt aantal getroffen klanten die hinder ondervonden van de licentie-problematiek.

Tegenover BleepingComputer verklaarde Microsoft-directeur Jeff Jones donderdagavond dat de problematiek op zeer korte termijn tot het verleden behoort:  "Een beperkt aantal klanten ondervond een activeringsprobleem dat onze ingenieurs nu hebben aangepakt. Betrokken klanten zien de komende 24 uur een oplossing als de oplossing automatisch wordt toegepast. In de tussentijd kunnen ze gewoon Windows 10 Pro blijven gebruiken zoals gewoonlijk."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in