Spionagemodule past in broodje

Stiekem in het café
Wanneer iemand met zijn laptop in een internetcafé bezig is, kan er tegenover hem iemand plaatsnemen die doet alsof hij aan het lunchen is. Op de tafel staan koffie, een vruchtensapje, een wrap en een pitabroodje. Dat laatste herbergt de afluisterhardware. Elke inlogcode die op de laptop wordt ingetikt, wordt opgevangen door het pitabroodje en omgezet in leesbare tekst.
Gevoelig
De hardware is erg gevoelig en detecteert zelfs de kleinste verandering in de energieopname van een processor. Vooraf is al bepaald welke patronen horen bij welke bewerking en aan de hand van die lijst blijkt het mogelijk om codes te achterhalen. De methode is ontwikkeld door Daniel Genkin en een aantal collega's. Nadat ze de techniek in het lab werkend hebben gekregen, werd het geheel omgezet naar een mobiele variant. Deze kreeg - niet geheel toevallig - de naam Portable Instrument for Trace Acquisition (Pita).
Documentatie
Een uitgebreide beschrijving van de afluistertechniek is te vinden in een paper, die is gepubliceerd door het onderzoeksteam. Later dit jaar zal op een groot beveiligingscongres een demonstratie van Pita worden gegeven.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee