Overslaan en naar de inhoud gaan

Moederbedrijf Fox-IT houdt tweede ontslagronde in half jaar tijd

Iemand duwt een pion weg uit een rij pionnen.
Shutterstock

De Britse NCC Group houdt voor de tweede keer in een half jaar tijd een ontslagronde. Het bedrijf is eigenaar van het Nederlandse Fox-IT, maar werknemers van dit bedrijf worden niet door de ontslagronde getroffen. 

In totaal zou 7% van het personeel ontslagen worden, meldt TechCrunch op basis van een ingewijde. De NCC Group bevestigt de ontslagronde zelf tegenover de Amerikaanse nieuwssite, maar spreekt alleen van een 'klein aantal' ontslagen. Hoeveel mensen er precies moeten vertrekken, weigert het bedrijf te zeggen. 

De ontslagronde is het gevolg van de veranderende markt, aldus een woordvoerder van de NCC Group tegenover de Amerikaanse nieuwssite. "Eerder dit jaar hebben we onze wereldwijde strategie vernieuwd, in reactie op de veranderende marktdynamiek en eisen van klanten. Deze macrofactoren raken de industrie als geheel, wat betekent dat wij een sterke fundering moeten leggen voor de toekomst." 

De ontslagronde is opvallend, want in februari kondigde de NCC Group ook al aan 125 werknemers in Noord-Amerika en Groot-Brittannië te ontslaan. 

Geen ontslagen bij Fox-IT

De NCC Group is ook eigenaar van het Nederlandse Fox-IT. Deze werknemers worden echter niet door de ontslagronde getroffen, laat een woordvoerder desgevraagd aan AG Connect weten. 

Binnen Fox-IT is het wel al langer onrustig. In 2020 moesten drie topmanagers het veld ruimen nadat zij een couppoging uitvoerden. Ze probeerden via een externe investeerder Fox-IT los te krijgen van de NCC Group, maar de poging was tevergeefs.

Fox-IT verkocht?

In juni dit jaar kondigde managing director Inge Bryan aan op te stappen. In diezelfde periode meldde de Volkskrant op basis van anonieme bronnen dat delen van Fox-IT verkocht gaan worden en de rest van het bedrijf geïntegreerd wordt in de NCC Group.

Concreet zouden Fox Crypto - dat over de beveiliging van staatsgeheimen gaat - en DetAct, waarmee banken financiële fraude kunnen opsporen, verkocht worden. Na de integratie van de rest van het bedrijf zou de Nederlandse directie verdwijnen. Fox-IT weigerde destijds te reageren op de berichtgeving.

Update 21:21: Fox-IT laat tegenover AG Connect weten dat de ontslagronde het Nederlandse bedrijf niet treft. Het artikel is daarop aangepast.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee
RH
Ron Heinen 13 augustus 2023

Fox-IT bestaat sinds 1999 en doet veel voor de AIVD en de vroegere BVD, zie https://www.burojansen.nl/fox-it/fox-it-en-de-overheid/
Zo werden politieke partijen die het systeem uitdaagden structureel door de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD), de voorloper van de AIVD, geïnfiltreerd en afgeluisterd, zie https://www.nrc.nl/nieuws/2023/08/11/nieuwe-partij-de-bvd-was-erbij-a4171511

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in