Overslaan en naar de inhoud gaan

LastPass gaat werken zonder wachtwoorden mogelijk maken

LastPass heeft een oplossing voor particulieren en bedrijven die zich ergeren aan het gebruik van een wachtwoord voor hun LastPass-kluis. Er komt een LastPass Authenticator waarmee de kluis in één tik kan worden geopend.
Wachtwoord, password
© CC0/Pixabay License
CC0/Pixabay License

LastPass meldt op zijn blog actief te werken aan onderdelen die alternatieve authenticatiemethoden ondersteunen, zoals biometrische verificatie met een gezichtsscan of vingerafdruk. Ook werk Lastpass met hardwaresleutels zoals YubiKey.

Verplicht wachtwoordherstel

Wachtwoordloze methoden om LastPass-kluizen te openen komen later in 2022 beschikbaar. Het bedrijf stelt dat LastPass de enige wachtwoordbeheerder is die een wachtwoordloze aanmelding voor de kluis ondersteunt.

LastPass heeft in aanloop naar de nieuwe Authenticator een enquête gehouden onder IT-beheerders. “Bijna driekwart gaf aan dat hun organisatie iedere drie maanden een wachtwoordherstel vereist. Als wachtwoorden niet meer nodig zijn voor een veilige aanmelding, verspilt u geen tijd meer aan wachtwoordherstel. En uw IT-teams worden verlost van uren routinewerk om medewerkers weer toegang te geven tot hun accounts.”

Risico's in de praktijk

Volgens LastPass weet 92 procent van de mensen inmiddels dat het gebruik van hetzelfde wachtwoord risico’s met zich meebrengt. Weten vertaalt zich in de praktijk echter niet in handelen. Bijna 67% van de mensen doet namelijk toch wel aan hergebruik van wachtwoorden.

De wachtwoordmanager LastPass is vanaf 16 maart niet meer helemaal gratis. Gebruikers kunnen de wachtwoordmanager dan nog maar op één type apparaat gebruiken. Nu kan dat nog op zowel mobiele als vaste systemen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in