Beheer

Apps
LastPass

LastPass niet meer helemaal gratis

Alleen voor één type apparaat blijft het gratis

17 februari 2021

Alleen voor één type apparaat blijft het gratis

De wachtwoordmanager LastPass is vanaf 16 maart niet meer helemaal gratis. Gebruikers kunnen de wachtwoordmanager dan nog maar op één type apparaat gebruiken. Nu kan dat nog op zowel mobiele als vaste systemen.

Wie LastPass gratis wil blijven gebruiken, moet kiezen voor één type apparaat: een vaste computer of een mobiel systeem. Wel kan de gratis versie op meerdere apparaten van één type gebruikt worden. Dat meldt het bedrijf in een blog. Daarbij onderscheidt LastPass twee soorten apparaten: mobiele apparaten waaronder onder meer telefoons, tablets en smart watches vallen. En computers, waartoe laptops en desktops worden gerekend.

Een betaald abonnement wordt noodzakelijk om de wachtwoordmanager op alle twee typen apparaten tegelijk te gebruiken. Dat kan ook in de vorm van een gezinsabonnement.

Eerste login bepalend

Vanaf 16 maart bepaalt de eerste login van een gebruiker van de gratis versie op welk type apparaat LastPass gratis is. Wel kan een gebruiker nog een paar keer wisselen van type apparaat. Gebruikers kunnen zo vergelijken wat hen het beste bevalt, aldus LastPass.

Ook de ondersteuning aan gratis gebruikers wordt ingeperkt. Vanaf 17 mei geldt die ondersteuning alleen nog supportartikelen en de community. Tot nu toe bood LastPass gratis gebruikers een supportcenter en e-mailondersteuning.

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
1
Reacties
Jan N. 23 februari 2021 20:08

Wel kan de gratis versie op meerdere apparaten van één type gebruikt worden.
En hoelang dit dan nog?!

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.