Overslaan en naar de inhoud gaan

LastPass niet meer helemaal gratis

De wachtwoordmanager LastPass is vanaf 16 maart niet meer helemaal gratis. Gebruikers kunnen de wachtwoordmanager dan nog maar op één type apparaat gebruiken. Nu kan dat nog op zowel mobiele als vaste systemen.

Wie LastPass gratis wil blijven gebruiken, moet kiezen voor één type apparaat: een vaste computer of een mobiel systeem. Wel kan de gratis versie op meerdere apparaten van één type gebruikt worden. Dat meldt het bedrijf in een blog. Daarbij onderscheidt LastPass twee soorten apparaten: mobiele apparaten waaronder onder meer telefoons, tablets en smart watches vallen. En computers, waartoe laptops en desktops worden gerekend.

Een betaald abonnement wordt noodzakelijk om de wachtwoordmanager op alle twee typen apparaten tegelijk te gebruiken. Dat kan ook in de vorm van een gezinsabonnement.

Eerste login bepalend

Vanaf 16 maart bepaalt de eerste login van een gebruiker van de gratis versie op welk type apparaat LastPass gratis is. Wel kan een gebruiker nog een paar keer wisselen van type apparaat. Gebruikers kunnen zo vergelijken wat hen het beste bevalt, aldus LastPass.

Ook de ondersteuning aan gratis gebruikers wordt ingeperkt. Vanaf 17 mei geldt die ondersteuning alleen nog supportartikelen en de community. Tot nu toe bood LastPass gratis gebruikers een supportcenter en e-mailondersteuning.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in