Overslaan en naar de inhoud gaan

Fout in modem Samsung maakt diverse smartphones kwetsbaar voor aanval

Veel mobiele telefoons van onder meer Samsung, Google en Vivo en auto's die gebruikmaken van modems van Samsung kunnen worden overgenomen door hackers. Dat melden onderzoekers van Google, die stellen dat de hackers daarvoor alleen het telefoonnummer van een toestel hoeven te weten. Onder meer de populaire Samsung Galaxy S22 is kwetsbaar.
Samsung S22
© Shutterstock
Shutterstock

In de zogenaamde Exynos-modems werden eind vorig jaar en begin dit jaar achttien kwetsbaarheden gevonden die tot dat moment onbekend waren. Vier van die problemen zorgen ervoor dat hackers toegang kunnen krijgen tot de telefoons. De onderzoekers van Google verwachten dat hackers snel een manier kunnen vinden om gebruik te maken van de kwetsbaarheden.

Google heeft zelf de kwetsbaarheden al opgelost met een recente beveiligingsupdate voor zijn Pixel-telefoons. Maar Samsung, dat ook andere populaire toestellen als de Galaxy A53 en A33 had uitgerust met de getroffen modems, zal zelf met een software-update moeten komen, net als het Chinese Vivo dat verschillende toestellen met die modems op de markt heeft gebracht.

Gebruikers van de getroffen toestellen kunnen zelf bellen via wifi en Voice-over-LTE uitzetten. Met die stappen worden de kwetsbaarheden ook onschadelijk gemaakt, maar verliezen gebruikers wel functionaliteit.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in