Flash vanaf nu moeilijker te misbruiken

De oplossing komt uit een samenwerking tussen Adobe en Google, die hierover vertelt in een blog. Google noemt de oplossing 'Heap Partitioning' en past deze zelf al toe in Chrome. Inmiddels maken ook verschillende andere browsers er gebruik van en de techniek is nu geïntroduceerd in Flash.
Heap partitioning helpt een probleem oplossen met de lengte van de buffer van ActionScript Vector, de taal waarmee Flash-toepassingen worden geprogrammeerd. Het probleem zorgt er voor dat er kwaadaardige code kan worden geplaatst op specifieke plaatsen in het geheugen en tot uitvoer gebracht.
Aangepast voor 32-bits systemen
De heap partitioning zorgt er voor dat verschillende objecten in de heap - een onderdeel van het werkgeheugen - apart van elkaar kunnen worden gehouden. Adobe heeft de techniek aangepast zodat deze kan worden toegepast op de Action Script Vector buffer. In feite is het een verbetering van de Google Heap Partitioning omdat deze ook goed werkt op 32-bits besturingssystemen. Het Google verdedigingsmechanisme werkt het best in combinatie met 64-bits besturingssystemen.
Daarnaast heeft Adobe ook een verbetering aangebracht in de manier waarop code op een random manier in de heap wordt geschreven om het lastiger te maken voor een kwaadwillende specifieke plekken in de heap te adresseren.
De verbeteringen zitten vooralsnog niet in de Flash plug-ins voor alle browsers, want er is samenwerking nodig met de Pepper Plugin API (PPAPI) die bijvoorbeeld nu in Chrome zit. Adobe is echter ook van plan snel versies voor Internet Explorer en Firefox uit te brengen.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee