Overslaan en naar de inhoud gaan

FBI waarschuwt voor gebruik Windows 7

De Amerikaanse veiligheidsdienst FBI heeft bedrijven in de Verenigde Staten een waarschuwing gestuurd geen Windows 7 meer te gebruiken. De dienst heeft aanwijzingen dat cybercriminelen extra belangstelling hebben voor computers die nog op het niet meer ondersteunde besturingssysteem draaien.
Windows 7 support melding
© AG Connect
AG Connect

Microsoft staakte de ondersteuning van Windows 7 in januari dit jaar. Toch is het verouderde besturingssysteem nog volop in gebruik, onder meer bij Nederlandse gemeenten. Erg onverstandig, waarschuwt nu de FBI. Net als bij het einde van de ondersteuning van Windows XP, neemt de belangstelling van criminelen voor systemen met een verouderd besturingssysteem toe.

Dat leidde destijds bijvoorbeeld tot problemen met een toename van het aantal datalekken in de gezondheidszorg. Volgens de beveiligingsdienst is er nu ook een duidelijk verhoogd aantal pogingen om kwetsbaarheden in het Remote Desktop Protol (RDP) van Windows 7 te misbruiken met commercieel verkrijgbare exploits. De FBI heeft al een marktplaats voor exploits - xDedic Marketplace - onschadelijk gemaakt.

De FBI raadt organisaties die nog Windows 7 gebruiken aan zo snel mogelijk over te stappen op een moderner besturingssysteem. ZDNet wijst er op dat Microsoft nog altijd het gebruik van een gratis upgrade vaar Windows 10 heeft, hoewel dat aanbod formeel al in juli 2016 eindigde. De hardware moet dan wel geschikt zijn om het nieuwe besturingssysteem te ondersteunen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in