Beheer

Infrastructuur
Windows 7 black screen

Windows 7 kleurt zwart na allerlaatste update

De bureaublad-achtergrond wijzigt naar zwart bij sommige gebruikers.

© Microsoft
21 januari 2020

De bureaublad-achtergrond wijzigt naar zwart bij sommige gebruikers.

Verstokte Windows 7-gebruikers klagen dat hun favoriete achtergrondafbeelding of het bedrijfslogo is verdwenen na de allerlaatste gratis update die Microsoft voor het besturingssysteem heeft verstuurd.

De problemen doen zich vooral voor bij gebruikers die een opgerekte afbeelding gebruiken en bij gebruikers waarbij de organisatie via de administrator een verplichte achtergrondafbeelding heeft ingesteld, in veel gevallen het bedrijfslogo, zo blijkt uit een discussie op Reddit.

Het probleem blijkt zich niet te beperken tot Windows 7. Een enkeling merkt op dat ook bij Windows 10 de achtergrondafbeelding is verdwenen. Het deïnstalleren van de update brengt de afbeelding weer terug. Toch is dat niet aan te raden want in de laatste update heeft Microsoft op de valreep nog een aantal beveiligingsproblemen opgelost.

Een betere optie is om de afbeelding opnieuw in te stellen met een beeldverhouding die overeenkomt met die van het scherm. The Register heeft vragen gesteld aan Microsoft of het hier om een bekend probleem gaat. Daar is echter nog geen antwoord op gekomen.

 

Lees meer over
1
Reacties
anomoustly 21 januari 2020 18:38

Je gaat toch niet lopen klagen dat die %$%$#% nutteloze, oer saaie en vervelende bedrijfslogo is verdwenen op je werk of school computer?
In mijn zorginstelling (ben client) erger ik mij al aan die achtergrond als ik erlangs loop, dan hoef ik er nog niet eens op te werken.
m.i. worden al die bedrijfs achtergronden voledig uitgeband, tenzij het een Linux/Ubuntu achtergrond is.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.