Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra geld voor aanpak cybercrime

Het kabinet trekt volgend jaar eenmalig 30 miljoen euro extra uit voor de aanpak van cybercrime. Dat is volgens de NOS uitgelekt in aanloop naar Prinsjesdag.

Dat het vergroten van de veiligheid op internet extra geld krijgt, is niet voor niets. Eerder dit jaar waarschuwde de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) al dat de ernst en omvang van de digitale dreiging in Nederland aanzienlijk is. In het cybersecuritybeeld werd zelfs gesproken van een continue digitale dreiging voor de nationale veiligheid.

Verder werd bekend dat de politie er volgend jaar nog eens 58 miljoen euro bijkrijgt. In juni van dit jaar werd duidelijk dat er bij de Nationale Politie de komende jaren veel agenten met pensioen gaan. Het geld is bedoeld voor maatregelen om tekorten op te vangen, aldus de NOS.

Het Openbaar Ministerie heeft eerder dit jaar ook al aangedrongen op meer budget voor het bestrijden van cybercrime. De huidige investering in de bestrijding van cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit is onvoldoende om het OM adequaat toe te rusten om cybercrime het hoofd te bieden, zeker omdat de politie fors inzet op het thema.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in