Overslaan en naar de inhoud gaan

Digital Trust Center waarschuwde al 4.254 niet-vitale bedrijven voor kwetsbaarheden

Het Digital Trust Center (DTC) van het ministerie van Economische Zaken waarschuwde in 2022 al 4.252 bedrijven voor kwetsbaarheden in systemen. Een jaar geleden werden slechts 361 notificaties verstuurd.
Digitale dreiging
© Pixabay CC0
Pixabay CC0

Het aantal kwetsbaarheden waarover werd gewaarschuwd is gestegen van vijftien naar 43, zo geeft minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken aan in antwoord op Kamervragen. Via zogenaamde partnerberichten wordt ook algemene informatie verstrekt over ernstige cyberdreigingen via de website, de community en de sociale mediakanalen.

Het DTC informeert ook bedrijven die gebruik maken van kwetsbare software of bedrijven die al gehackt zijn. Dat gebeurt per e-mail en soms ook telefonisch.

Algemene informatie

Het DTC werd in 2018 opgericht als tijdelijk programma door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, met als doel Nederlandse bedrijven weerbaarder te maken tegen toenemende cyberdreigingen.

Sinds 2020 wordt het blijvend voortgezet. De organisatie gaf vooral algemene informatie, en geen specifieke dreigingsinformatie aan niet-vitale bedrijven in Nederland. Daar kwam in 2021 verandering in. Het DTC ontvangt sinds 2021 concrete dreigingsinformatie van het Nationaal Cyber Security Center (NCSC).   

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in