Innovatie & Strategie

Security
cyber

Digital Trust Center op zoek naar bedrijven voor pilot cyberdreigingen

Veertig niet-vitale bedrijven gezocht.

17 augustus 2021

Veertig niet-vitale bedrijven gezocht.

Het Digital Trust Center (DTC) gaat bij ernstige cyberdreigingen en kwetsbaarheden bedrijven actief benaderen. Dat gebeurt in het kader van een pilot. Er worden in totaal zo’n veertig niet-vitale bedrijven gezocht voor deelname.

De pilot gaat van start onder de noemer ‘DTC Informatiedienst’ en wordt door DTC gezien als een belangrijke stap om het Nederlandse niet-vitale bedrijfsleven weerbaarder te maken tegen de toenemende cyberdreigingen zoals ransomware. Ingelichte bedrijven kunnen namelijk direct maatregelen nemen om de schade van de kwetsbaarheden te beperken. 

Tijdens de pilot wil de DTC eerst de effectiviteit toetsen. Daarom zijn zo’n veertig niet-vitale bedrijven nodig. De gegevens van deze bedrijven worden getoetst op bekende dreigingsinformatie en kwetsbaarheden. Wanneer deze worden aangetroffen door DTC, worden de bedrijven benaderd.

Deelname is gratis

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in deelname kunnen zich melden bij DTC. Deelname aan de pilot is gratis.

Het DTC is een programma waarin met ondernemers wordt samengewerkt aan digitale veiligheid Het DTC mag dit jaar concrete dreigingsinformatie ontvangen van het Nationaal Cyber Security Center (NCSC). In 2018 werd DTC opgezet als tijdelijk programma, maar sinds 2020 wordt het blijvend voortgezet.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.