Overslaan en naar de inhoud gaan

Centric waarschuwt voor gevaarlijk cyberwapen

Centric waarschuwt op de eigen site dat cybercriminaliteit een nieuwe wending heeft genomen. Niet langer gaat het de kwaadwillenden alleen om het behalen van financieel gewin, datadiefstal, fraude via klanten van banken, specifieke producten van banken en het ontregelen van een organisatie. Nepnieuws is het nieuwe wapen waardoor mensen of organisaties erg beschadigd raken.
Centric
© Centric
Centric

Het bericht - geplaatst op de site van Centric op Eerste Kerstdag - neemt de eigen bedrijven van Gerard Sanderink - waaronder Centric - als voorbeeld. Het bedrijf gaat met gestrekt been in tegen de berichtgeving van de dagbladen Tubantia, Brabants Dagblad en de Gelderlander.

"De onwaarheden, verzinsels, beledigingen en suggestieve teksten in de media zijn onrechtmatig jegens de bedrijven van Gerard Sanderink, Gerard Sanderink en Rian van Rijbroek. Het is de kennelijke bedoeling van de media, de bedrijven van Gerard Sanderink, Gerard Sanderink en Rian van Rijbroek te beledigen en met smaad en laster middels hun artikelen in een kwaad daglicht te stellen."

Opzet securitytak Centric

Centric onderbouwt de schadelijke effecten van nepnieuws met een verwijzing naar het boek 'Unhacked' van Rian van Rijbroek. De auteur van het boek gaat Centric de komende tijd adviseren bij het opzetten van een nieuwe cybersecuritytak.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in