Overslaan en naar de inhoud gaan

Australische havens weer open na cyberaanval

De grote havens die 40% van de Australische vrachthandel afhandelen zijn nu weer heropend na een flinke cyberaanval. De hack van afgelopen vrijdag op DP World, een van de grootste havenexploitanten ter wereld, leidde tot het staken van de activiteiten in de oostelijke havens van Melbourne, Sydney en Brisbane en in Fremantle in het westen.

blije man
Shutterstock.com

Hoewel de activiteiten gedeeltelijk werden hervat, zouden het onderzoek naar de cyberaanval en de maatregelen om het netwerk te beschermen de dienstverlening nog dagenlang kunnen verstoren, zei DP World in een verklaring. Door de hack heeft de havenexploitant een achterstand van 30.000 zeecontainers weg te werken die zich in havens in heel Australië hebben opgestapeld.

Logistieke naweeën

Het bedrijf verwacht maandag 5000 containers uit de vier havens te vervoeren, minder dan een kwart van het normale dagelijkse volume in het hele land, aldus een woordvoerder. Nu DP World de komende dagen ook wordt getroffen door lokale stakingen, kan het volgens de woordvoerder tot volgende week duren voordat de normale activiteiten in Australië worden hervat. DP World beheert bijna 40% van de goederen die Australië in- en uitgaan.

DP World sloot zijn systemen van het internet af toen de aanval vrijdag werd ontdekt. Vrachtwagens konden daardoor geen vracht meer lossen of ophalen in de vier havens. Welke organisatie achter de hack zit is nog niet bekend. DP World werkt samen met de Australische overheid en cyberautoriteiten om de aanval te onderzoeken.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in