Overslaan en naar de inhoud gaan

Europese Commissie kiest voor cloud van Oracle

De Europese Commissie heeft gekozen voor de cloud Oracle voor tientallen van haar overheidsorganisaties. Daarmee slaat het bedrijf een grote slag op de cloudmarkt, aangezien Brussel hoge eisen stelt op gebied van privacy.

Europa
Europa
Pixabay License/CC0

De Commissie heeft Oracle Cloud Infrastructure (OCI) geselecteerd na een concurrerende aanbestedingsprocedure, schrijft Oracle in een persbericht. Het gaat om een overeenkomst van zes jaar. Tientallen overheidsinstanties in de Europese Unie krijgen toegang tot meer dan 100 Oracle Cloud Infrastructure- en platformservices.

OCI biedt volgens Oracle schaalbare, krachtige computing en maakt eenvoudige migratie van verouderde lokale applicaties naar de cloud mogelijk. “Het levert ook strenge organisatorische en architectuurbeveiliging met een uitgebreid assortiment beveiligingsfuncties, waaronder geavanceerde coderingstechnologieën, geïntegreerd identiteitsbeheer en strenge toegangscontroles.”

Volgens Oracle voldoen Europese instellingen organen met minder risico en tegen lagere kosten aan compliance-, datatoezicht- en regelgevingsmandaten. “Met behulp van OCI kunnen overheidsinstanties data veilig opslaan, verwerken en analyseren en zich tegelijkertijd houden aan strenge privacybeschermingsvereisten.”

Overheidsklanten

Oracle wint fors terrein in de publieke sector. Meer dan duizend organisaties, waaronder de Britse overheid, de Nederlandse overheid, de Australische federale overheid en het Amerikaanse ministerie van Defensie zijn inmiddels klant bij Oracle.

Uit het jaarlijkse Magic Quadrant van IT-onderzoeksbureau Gartner werd in 2022 duidelijk dat Oracle met name op het gebied van privacyregels goed scoort. De analisten voorspelden dat Oracle op termijn Google, AWS en Microsoft voorbij kan gaan. Volgens Gartner innoveert Oracle de markt met betrekking tot opkomende bedrijfsbehoeften zoals soevereine clouds. Dat is volgens Gartner waardevol voor klanten in landen met strikte wetten op gebied van privacy.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in