Overslaan en naar de inhoud gaan

Veelbesproken Sanderink neemt leiding weer over bij Centric

De veelbesproken miljonair Gerard Sanderink neemt de dagelijkse leiding weer over bij zijn IT-bedrijf Centric. Tot ruim anderhalf jaar geleden was hij ook al topman, maar hij legde zijn functie neer vanwege de onrust die was ontstaan rond zijn persoon.
Centric-topman sSanderink
© Centric
Centric

Sanderink was de afgelopen jaren veelvuldig in het nieuws door een hoog oplopende ruzie met zijn voormalige geliefde Brigitte van Egten, die hij aan de kant zette nadat hij bevriend was geraakt met Rian van Rijbroek, een zelfverklaarde cyberdeskundige. Kenners zetten bij haar beweringen veel vraagtekens.

Sinds Van Rijbroek in Sanderinks leven is, vecht hij een vete uit met Van Egten. Daarin werd hij keer op keer in het ongelijk gesteld, maar meermalen lapte hij die vonnissen aan zijn laars. Ook bij zijn bedrijven heerste onrust. Zo vertrok een groot deel van de top van Centric, dat veel IT-projecten verzorgt voor de overheid.

Nieuwe strategie nodig

Dat Sanderink als eigenaar toch weer de leiding neemt over Centric, heeft volgens een verklaring te maken met "recente ontwikkelingen binnen Centric". Dit wordt verder niet uitgelegd.

De laatste tijd was de leiding in handen van niet-uitvoerend bestuurder Louis Luijten. Hij legt zijn functie per direct neer en zal het bedrijf verlaten. Volgens Centric gebeurt dit "in goede harmonie". Ook een andere niet-uitvoerend bestuurder vertrekt. Sanderink wil zich komende tijd richten op het aanstellen van een nieuwe board en nieuwe strategie voor zijn bedrijf.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in