Overslaan en naar de inhoud gaan

Sociale Verzekeringsbank: Wij zijn al sinds 2020 geen Centric-klant meer

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) is naar eigen zeggen al sinds 2020 geen klant meer van IT-bedrijf Centric. Toch bleef het bedrijf de naam van SVB op haar website noemen. De breuk werd ook nooit officieel bekendgemaakt. Waarom het contract is opgezegd, is onduidelijk.
Centric
© Centric
Centric

De SVB werd ook tijdens de Avondshow met Arjen Lubach - dat gisteravond aandacht besteedde aan Centric en de affaire rondom eigenaar Gerard Sanderink - als klant van Centric genoemd. Voor de SVB is dat nu aanleiding om te melden dat dit niet langer het geval is. Woordvoerder Johan Rheeder zegt tegenover Tubantia dat het contract al in 2020 werd opgezegd. "Maar Centric bleef onze naam op haar website vermelden. We hadden al eerder gevraagd om die verwijzing te verwijderen, maar dat gebeurde om de één of andere reden niet."

Na de uitzending besloot de SVB opnieuw contact op te nemen met Centric. Nu is de naam van de bank wel van de website van Centric gehaald. Woordvoerder Sjoerd Pasman van Centric zegt tegenover Tubantia dat het een foutje was dat de naam eerder nog te vinden was. "Het zat ergens diep in de site verstopt en het was één zinnetje over onze pakketten die aansloten op hun systemen. Niet iets dat erg in het oog sprong, we waren ons er niet van bewust dat het er nog op stond." Hij bevestigt dat de tekst inmiddels verdwenen is. Waarom het contract in 2020 is opgezegd, kan Rheeder niet vertellen.

Sanderink opnieuw in de aandacht

In maart maakte DNB bekend zijn contract met Centric niet te verlengen. Ook deze bank bracht geen officiële reden voor de keuze naar buiten. Maar Centric en eigenaar Gerard Sanderink zijn al enige tijd in opspraak, vanwege de diverse rechtszaken die Sanderink tegen zijn voormalige zaken- en levenspartner Brigitte van Egten aanspande en vanwege zijn vriendin Rian van Rijbroek, die als cybercharlatan te boek staat.

De laatste dagen is de slepende kwestie opnieuw in het nieuws, vanwege een boek van journalist Angelique Kunst over Sanderink: 'Er is er hier maar één de baas'. Daarin wordt onder meer onthuld dat Rian van Rijbroek claimde over broncode van beveiligingsbedrijf Kaspersky te beschikken, en dat ze aanbood om die aan topmanagers van Centric te tonen. 

Daarnaast werd maandagavond bekend dat Centric zich nu toch gaat mengen in de slepende kwestie van Sanderink, ook al zei het bedrijf eerder dat het een privékwestie is en dat het zich daar niet in kan of wil mengen. CEO Johan Taams en CFO Patrick Rosengarten komen nu met een eigen rechtszaak. De twee verwijten Van Egten een omzetverlies van zo'n 60 miljoen euro. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in