Overslaan en naar de inhoud gaan

Slack neemt concurrerende chatdiensten over

Zakelijke chatdienst Slack heeft een deal gesloten met Atlassian over de overname van diens producten HipChat en Stride. Beide producten worden stopgezet en opgenomen in Slack, waardoor de chatdienst een sterkere marktpositie inneemt tegen eeuwige concurrent Microsoft Teams.
© Atlassian
Atlassian

De deal tussen Atlassian en Slack houdt in dat het Australische Atlassian de berichtendiensten loslaat, door het IP en eigendom van beide producten aan Slack over te dragen.

Reden hiervoor zou de concurrentie van Microsoft Teams en Slack zijn, waardoor de Australiërs zich gedwongen zien de berichtenmarkt te verlaten. Tegelijkertijd doet het bedrijf als onderdeel van de deal een aandeleninvestering in de voorheen concurrerende zakelijke chatdienst.

Integratie

De overgenomen producten van Atlassian zullen worden stopgezet en begin 2019 opgaan in Slack, wat de support voor de gebruikers van de Atlassian-producten overneemt. Hiervoor krijgen de gebruikers van Stride, HipChat Cloud, HipChat Data Center en HipChat Server een migratie aangeboden naar Slack.

De CEO van Slack, Stewart Butterfield, noemt de investering op Twitter “klein maar symbolisch belangrijk”. De beide bedrijven doen al langer als partners zaken met elkaar. Zo zijn Atlassian’s bekende tools Trello en Jira al langer geïntegreerd met Slack. 

De deal is vooral goed voor de marktpositie van Slack, dat grote concurrentie heeft van Microsoft Teams. Laatstgenoemde maakte onlangs bekend een gratis versie beschikbaar te stellen, om zodoende meer gebruikers voor Microsoft's zakelijke chat-app te werven.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in