Overslaan en naar de inhoud gaan

Overheidsklanten Centric 'verrast' door terugkeer Sanderink

De gebruikersvereniging van Centric, dat de belangen van overheidsklanten waarborgt, is verrast door de terugkeer van Gerard Sanderink als CEO van Centric. Dat meldt secretaris Rick van Rooijen aan AG Connect. Er is volgens de vereniging echter geen aanleiding om maatregelen te nemen nu de veelbesproken miljonair is teruggekeerd.
Centric
© Centric
Centric

Van Rooijen geeft verder aan dat de gebruikersvereniging van Centric benieuwd is naar de beweegredenen van Sanderink om terug te keren. "Als altijd houden we goed contact met de directie van de divisie Public Sector Solutions (PSS) van Centric. Uit de contacten blijkt niet dat de dienstverlening aan onze leden en andere overheidsorganisaties in gevaar is."

De vereniging ziet geen aanleiding om als gevolg hiervan nu aanvullende maatregelen te treffen. "Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen nauwlettend volgen.’ De VNG geeft in een reactie aan dat het verwacht van Centric dat het bedrijf de afgesproken dienstverlening aan gemeenten blijft leveren. "We hebben hierover contact met de Gebruikersvereniging van klanten van Centric."

OM doet oproep aan Sanderink

Justitie heeft donderdag Gerard Sanderink opgeroepen toch niet weer topman te worden bij zijn IT-bedrijf Centric. Volgens het Openbaar Ministerie versterkt de stap van de zakenman de al heersende onrust bij de onderneming. Hij krijgt nog tot maandag de gelegenheid om de wisseling van de wacht aan de top bij Centric terug te draaien, anders stapt het OM naar de Ondernemingskamer.

Het OM deed de afgelopen maanden al verkennend onderzoek bij Centric. Aanleiding daarvoor waren aanhoudende berichten over onrust binnen de onderneming, die ook veel IT-projecten verzorgt voor de overheid en daarom een maatschappelijk belang heeft. Samen met het bestuur, de ondernemingsraad en Sanderink als eigenaar probeerde justitie uit te zoeken wat nodig is om de verhoudingen binnen het bedrijf weer te herstellen.

Streep door inspanningen 

De terugkeer van Sanderink werd woensdag door Centric aangekondigd. Twee andere bestuurders zijn teruggetreden. Daarmee is volgens het OM een streep gezet door alle inspanningen van de afgelopen maanden. Daaruit zou blijken dat het bedrijf zelf onvoldoende in staat is om de rust te herstellen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in