Opkomst en morele ondergang van Booking.com krijgt Nederlandse tv-serie
Het boek De Machine over e-commercereus Booking.com wordt nu omgezet in een zesdelige tv-serie die "ergens in 2026/2027" op tv komt, meldt één van de auteurs. Het werk van drie Nederlandse journalisten "vertelt het verhaal van de opkomst, hoogtij en het morele verval van Booking, vol extravagante feesten, uit de hand gelopen internetexperimenten, bedrogen aandeelhouders, handtastelijke managers en ruzies in de boardroom", aldus de boekomschrijving.

"Zo vet dat dit er echt van komt! Ons boek over Booking, De Machine, wordt verfilmd in een tv-serie (fictie) van zes afleveringen bij BNNVARA", meldt NRC-journalist Stijn Bronzwaer in een post op LinkedIn. Het laat daarin weten dat deze nieuwe tv-serie wordt geproduceerd "door het geweldige team dat ook Het Jaar van Fortuyn maakte". Die serie is een gedramatiseerde versie over de verkiezingsstrijd begin deze eeuw tussen toenmalig politiek nieuwkomer Pim Fortuyn en Ad Melkert.
'Wrang internetsprookje'
Bronzwaer meldt nog dat hij en mede-auteurs Merijn Rengers en Joris Kooiman de afgelopen tijd zijdelings betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van het script voor de aankomende serie over Booking.com. Dat e-commercebedrijf is een van de rijkste en succesvolste internetbedrijven van Europa.
De omschrijving voor het eind 2021 uitgekomen boek stelt dat ondanks dat succes Booking.com al vijfentwintig jaar een mysterie is. "Iedereen kent de website, maar niemand kent de mensen en verhalen achter dit oer-Hollandse bedrijf in Amerikaanse handen. Tot nu. Drie NRC-journalisten reconstrueren in detail het wrange internetsprookje van Booking.com, dat eind jaren negentig begon als een idee van een groepje techniekstudenten uit Twente en uitgroeide tot het grootste en machtigste hotelboekingsplatform ter wereld", vermeldt uitgeverij Lebowski.
Geldmachine
"Dit is het niet eerder vertelde verhaal van de opkomst, hoogtij en het morele verval van Booking, vol extravagante feesten, uit de hand gelopen internetexperimenten, bedrogen aandeelhouders, handtastelijke managers en ruzies in de boardroom. Maar vooral is dit het verhaal van een bedrijf dat een weergaloze online geldmachine bouwde, en in de eeuwige zucht naar meer de mensen achter de machine vergat." Het boek is ook in het Engels uitgebracht, als The Machine.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee