Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe tv-serie belicht opkomst en praktijken van Uber

Het aankomende eerste 'seizoen' van een tv-serie waarin startups uit Silicon Valley worden belicht, gaat geheel over Uber. De taxi-app heeft een stormachtige opkomst beleefd, mede door de omstreden aanpak van voormalig CEO Travis Kalanick. Onder meer privacy- en wetsschendingen komen aan bod.
Uber, op drie smartphones
© Uber
Uber

"Is dit wel legaal?", vraagt iemand in de nieuwe trailer voor de mini-serie 'Super Pumped'. Hard gelach van de andere aanwezigen is de reactie. De mini-serie, gebaseerd op onderzoekswerk en het boek van journalist Mike Isaac, vertelt het "wilde, luide, brutale, schimmige, roekeloze, excessieve, belachelijke, schadelijke, buitensporige" verhaal van de Uber-oprichter, aldus de trailer.

Van oprichting tot beursgang

Het eerste 'seizoen' van Super Pumped heeft als subtitel 'The Battle for Uber' en gaat geheel over die vervoers-app. Het gelijknamige boek is in 2019 uitgekomen en is het resultaat van onderzoeksjournalistiek door techreporter Mike Isaac van de New York Times. Hij heeft in zijn boek de periode behandeld van de oprichting van Uber tot de beursgang in 2019.

Na het bekend worden van uiteenlopende schandalen, waaronder seksuele intimidatie op kantoor, heeft Uber nieuw management gezocht. Onder de uiteindelijk gevonden nieuwe leiding zijn herstellende maatregelen genomen, waaronder ontslagen en het inperken van de macht van topman Kalanick. Hij is uiteindelijk vertrokken bij Uber.

Meer Silicon Valley

De aankomende mini-serie gaat 27 februari in première in de Verenigde Staten, bij tv-zender Showtime. Het plan is om na die eerste editie over Uber andere bekende bedrijven uit Silicon Valley te belichten. Het is nog niet bekend welke startups en/of techgiganten dat dan zullen zijn.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in