Overslaan en naar de inhoud gaan

Google kampte weekendlang met wereldwijde storing. Ook AG Connect geraakt

Google kampte vanaf vrijdagavond met een wereldwijd probleem dat de load balancers van diverse Google Cloud-diensten uit balans heeft gebracht. Na verschillende roll-backs dit weekend, slaagde het bedrijf er maandagochtend om elf uur pas weer in om de dienstverlening deels te herstellen.
error

Klanten hadden wereldwijd te maken met deze storing, waaronder AG Connect. Hoewel het openbare deel van site gewoon werkte, was het niet mogelijk om als abonnee in te loggen. Ook was de redactie niet in staat nieuwe artikelen toe te voegen. Sommige andere sites, van bedrijven en organisaties in diverse landen, konden aan bezoekers alleen hun homepage tonen. Subpagina's werden dan niet getoond, wat soms gebeurde met een foutmelding die op een fout van de site zelf leek te wijzen.

Het gevolg van de problemen met de loadbalancers was dat er een grote vertraging (latency) in het netwerk ontstond waardoor veel diensten door een time-out onbereikbaar werden of niet goed functioneerden. Niet kunnen inloggen op gebruikersaccounts voor websites is daar een direct zichtbaar voorbeeld van.

Herstel duurde lang

Aanvankelijk had Google voor zondag een wereldwijde 'roll back' gepland, maar die is niet gelukt of niet uitgevoerd. Later werd een nieuwe roll back aangekondigd voor 11:00 uur vanochtend. Die heeft in ieder geval het effect gehad dat de website van AG Connect weer bereikbaar is. Volgens ingewijden is het echter probleem bij Google nog niet volledig opgelost, zoals ook blijkt uit de statuspagina.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in