Overslaan en naar de inhoud gaan

Facebook: minder gebruikers door EU-privacywet

Facebook wijt het teruggelopen aantal dagelijkse gebruikers in Europa aan de uitrol van de privacywet in de Europese Unie. Dat zei de financiële topman David Wehner als reactie op de tegenvallende cijfers van Facebook. Het bedrijf zag na de publicatie van de resultaten een vijfde van zijn beurswaarde verdampen, een verlies van 15 miljoen.
GDPR eu
© CC0: Pixabay.com
CC0: Pixabay.com

In Europa verloor Facebook ongeveer een miljoen maandelijks actieve gebruikers. Het aantal dagelijkse gebruikers nam nog meer af. "We hadden de daling verwacht", zei Wehner. "En ik zou zeggen dat het effect echt alleen te wijten is aan de impact van de privacywet in de EU."

'Schandaal geen invloed"

Het tweede kwartaal was ook de eerste periode waarin Facebook geconfronteerd werd met de effecten van het schandaal rond Cambridge Analytica. Persoonlijke informatie van 87 miljoen gebruikers kwam in handen van het politiek adviesbureau dat meewerkte aan de presidentiële campagne van Donald Trump. Toch denkt Wehner dat het schandaal geen invloed heeft gehad op het aantal gebruikers.

Europarlementariërs stelden juist dat het schandaal een drijfveer was die meer voor de hand ligt dan de invoer van de privacywet.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in