Overslaan en naar de inhoud gaan

Facebook is Cambridge Analytica te boven

Facebook is het privacyschandaal rondom Cambridge Analytica te boven, althans op de beurs. Het aandeel van het technologiebedrijf kwam donderdag voor het eerst weer boven de waarde uit van vlak voor de ophef ontstond.
facebook

Een aandeel Facebook was op 16 maart 185,25 dollar waard toen naar buiten kwam dat gegevens van tientallen miljoenen gebruikers waren gelekt.

Op het dieptepunt eind maart was dat nog maar iets meer dan 152 dollar.

Persoonlijke informatie

Cambridge Analytica legde zonder toestemming de hand op gegevens van zo'n 87 miljoen Facebookgebruikers, voornamelijk Amerikanen. Het bedrijf zou de persoonlijke informatie onder meer hebben gebruikt om kiezersprofielen te maken voor de verkiezingscampagne van Donald Trump.

Facebook heeft aanpassingen gedaan aan hoe het omgaat met privégegevens en welke informatie wordt gedeeld met ontwikkelaars. Topman Mark Zuckerberg ging meermaals diep door het stof, maar zei dat het nog jaren kan duren voor alles op orde is.

In financiële zin heeft Facebook vooralsnog ook weinig last van de ophef. Bij de bekendmaking van de cijfers over het eerste kwartaal toonde het bedrijf sterke resultaten. Ook groeide het aantal gebruikers, ondanks opzegacties in reactie op het schandaal op sociale media. Daarbij moet wel worden aangetekend dat het kwartaal liep tot 31 maart en dat het dieptepunt van de privacycrisis voor het bedrijf toen nog niet was bereikt.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in