Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook Whatsapp-oprichter Jan Koum weg bij Facebook

Jan Koum en Brian Acton - de oprichters van Whatsapp - hebben beiden privacy en databescherming hoog in het vaandel gehad. Ze verkochten Whatsapp in 2014 voor 19 miljard dollar aan Facebook en bleven aan het roer van Whatsapp. Acton verliet Facebook echter in september, Koum volgt nu.
Jan Koum en Brian Acton
© CC0 - Wikimedia
CC0 - Wikimedia

The Washington Post suggereert dat het vertrek van Koum direct te maken heeft met onenigheid met het moederbedrijf over de te volgen koers van Whatsapp en over het gebruik van persoonlijke data. De post waarin Koum zijn vertrek aankondigt rept echter niet over een dergelijk conflict. Hij vindt het gewoon tijd om eens verder te kijken. Wanneer Koum definitief de deur dicht trekt, is echter nog niet duidelijk.

Het vertrek van Koum tekende zich volgens bronnen van The Washington Post al enige tijd af. Hij was steeds minder vaak te vinden in de kantoren die Whatsapp op de Facebook-campus heeft.

'Onvrede groeide'

Facebook heeft bij de overname bezworen dat de waarden met betrekking tot privacy en databescherming die Koum en Acton nastreefden, zou respecteren. Volgens The Washington Post groeide de onvrede rond het gebruik van data als gevolg van de onthullingen hoe Facebook omging met het feit dat derden zoals Cambridge Analytica, misbruik maakten van gegevens van Facebook-gebruikers.

Facebook CEO Mark Zuckerberg plaatste een antwoord op de vertrek-post van Koum door hem uitbundig te bedanken voor de samenwerking en de inzichten over de inzet van encryptie en het centraal stellen van de gebruiker. "Die waarden zullen altijd het hart van Whatsapp blijven", stelt Zuckerberg

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in