Overslaan en naar de inhoud gaan

'Chinezen stalen geheimen Amerikaans Micron'

Twee bedrijven, uit China en Taiwan, zouden zich schuldig hebben gemaakt aan het stelen van bedrijfsgeheimen van chipmaker Micron Technology uit de Amerikaanse staat Idaho.
chipfabriek
© Micron
Micron

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een aanklacht ingediend tegen twee bedrijven gevestigd in China en Taiwan, meldt The Verge. Ook hebben de autoriteiten een drietal personen in het vizier.

De pijlen van Justitie richten zich nu op het in Taiwan gevestigde United Microelectronics en het Chinese staatsbedrijf Fujian Jinhua Integrated Circuit. Micron diende zelf in december vorig jaar al een rechtszaak tegen de twee bedrijven. Werknemers van Micron Technology zouden bedrijfsgeheimen op USB-sticks hebben gekopieerd en meegenomen naar hun nieuwe werkgever in Taiwan. Die zou de technologie hebben willen delen met het Chinese bedrijf, dat een snelgroeiende nieuwkomer is in de markt voor geheugenchips. Microns bedrijfsgeheimen zou het bedrijf een vliegende start kunnen geven.

Chinees bedrijf ontkent

Het Chinese bedrijf heeft echter altijd ontkent dat er sprake was van bedrijfsspionage. Het zou werknemers juist op het hart drukken geen intellectueel eigendom van andere bedrijven te gebruiken.

De aanklacht van de Amerikaanse overheid is onderdeel van een bredere aanpak van vermeende spionage door Chinese bedrijven en personen bij Amerikaanse bedrijven. Het is de vierde keer sinds september dat het departement in de VS in dit onderzoek duidelijk van zich laat horen.

 

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee