Overslaan en naar de inhoud gaan

Amsterdamse EvoSwitch overgenomen door Iron Mountain

EvoSwitch NL is een van de belangrijkste 'multitenant' datacentrumbedrijven in de regio Amsterdam, met onder meer het Amsterdamse internetknooppunt AMS-IX als de grote webhoster Leaseweb als klant. In totaal heeft het bedrijf meer dan 50 data- en telecommunicatienetwerkbedrijven als klant.
Eric Boonstra
© EvoSwitch
EvoSwitch

Iron Mountain bevestigt dat EvoSwitch onder eigen merknaam blijft voortbestaan. Alle medewerkers gaan mee in de overname en naar verwachting blijven de klanten gewoon de diensten van EvoSwitch afnemen.

EvoSwitch-directeur Eric Boonstra ziet in de overname vooral een kans de dienstverlening aan bestaande klanten uit te breiden naar datacentra in andere Europese landen waar Iron Mountain actief is. Omgekeerd kunnen de klanten van Iron Mountain makkelijker uitbreiden naar de Nederlandse vesigingen.

Iron Mountain heeft zijn hoofdkwartier in Boston en levert wereldwijd datacenterdiensten. Het bedrijf is in 1951 opgericht als specialist in archieven en later backup-and-recovery-diensten. De oprichter had fortuin gemaakt in de paddenstoelenkwekerij waarvoor hij een oude ijzermijn gebruikte, waar ook de naam Iron Mountain vandaan komt.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in