Overslaan en naar de inhoud gaan

EvoSwitch verlaagt PUE naar 1,2

De nieuwe hal heeft een vermogen van ruim 4 megawatt en maakt gebruik van free cooling. Technieken als indirecte adiabatische koeling, dat voor het eerst succesvol werd geïmplementeerd in Hal 5 en andere innovaties in de bouw en exploitatie van zijn datacenters geven EvoSwitch de zeer lage Power Usage Efficiency (PUE).
Eric Boonstra
© EvoSwitch
EvoSwitch

In de praktijk betekent dit, dat voor elke kilowatt vermogen die door de servers wordt opgesoupeerd, maar 200 watt nodig is voor ondersteunende apparatuur zoals verlichting en koeling. De koeling is overigens dubbel uitgevoerd, mocht de ene helft kapot gaan dan neemt het duplicaat het werk over.

Steeds uitbreiden

Eric Boonstra, Managing Director van EvoSwitch, zegt: "De ontwikkeling van Hal 6 is een belangrijke stap binnen EvoSwitch’ voortdurende expansie. ‘Green equals cost leadership’ is altijd onze fundamentele boodschap geweest en wij zien de aanhoudend groeiende vraag naar onze diensten als een bevestiging van deze overtuiging.”

Door de toevoeging van de nieuwe hal heeft EvoSwitch nu een totale capaciteit van 12.200 vierkante meter. De klanten zijn een mix van lokale en internationale ICT-bedrijven en zakelijke opdrachtgevers.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in