Overslaan en naar de inhoud gaan

Amerikaanse T-Mobile neemt Sprint over

De Amerikaanse telecomprovider T-Mobile US neemt zijn branchegenoot Sprint over. Dat werd zondag bekendgemaakt. Onlangs kwamen al geruchten naar buiten dat de bedrijven in gesprek waren over een samensmelting.
T-Mobile

De afgelopen jaren spraken de twee vaker met elkaar. De laatste onderhandelingen tussen Sprint, dat eigendom is van het Japanse Softbank, en de Amerikaanse tak van de Duitse telecomgigant Deutsche Telekom liepen begin november nog stuk.

Toezichthouders nog niet akkoord

De aandelendeal heeft een waarde van 26 miljard dollar en wordt waarschijnlijk in de eerste helft van 2019 afgerond. Volgens John Legere, de huidige topman van T-Mobile US en de beoogde baas van het fusiebedrijf, zullen door de fusie lagere prijzen, banen en verbeterde dienstverlening ontstaan. Toezichthouders moeten overigens nog wel akkoord gaan.

De marktwaarde van het gecombineerde T-Mobile US en Sprint is meer dan 80 miljard dollar en het klantenbestand is bijna 130 miljoen abonnees groot. Deutsche Telecom krijgt een belang van 42 procent in het gecombineerde bedrijf.

Sprint en T-Mobile zijn de derde en vierde aanbieder van mobiele telefonie in de Verenigde Staten. Met een samensmelting wordt de aanval op marktleiders Verizon en AT&T geopend.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in