Overslaan en naar de inhoud gaan

40 miljoen dollar boete voor nepverbindingen T-Mobile USA

De Amerikaanse tak van T-Mobile is beboet voor gesjoemel met telefoonverbindingen van klanten. Gebrekkige bereikbaarheid naar buitengebieden in de Verenigde Staten is gemaskeerd door bellers een nepverbindingstoon te laten horen, terwijl er dus helemaal geen connectie was.
Winkel van T-Mobile
© CC BY 2.0 - Flickr.com
CC BY 2.0 - Flickr.com

De Amerikaanse telecomwaakhond FCC heeft T-Mobile USA een boete opgelegd voor gesjoemel met telefoontjes van klanten naar buitengebieden in de Verenigde Staten. Het belbedrijf slaagde er niet altijd in om de verbinding tot stand te brengen en probeerde dat te maskeren door bellers een namaak-verbindingstoon te laten horen.

Honderden miljoenen belletjes

T-Mobile USA heeft toegegeven in honderden miljoenen gevallen de telecomregels te hebben overtreden met de nepbeltoon. Voor bellers leek het alsof er niet werd opgenomen, terwijl er in werkelijkheid helemaal geen verbinding was. Het bedrijf moet nu een boete van 40 miljoen dollar betalen en heeft beterschap beloofd.

In zijn strafbevel meldt de FCC dat het gaat om waarschijnlijk honderden miljoenen gevallen per jaar. De praktijk van de kunstmatige beltoon is in 2007 begonnen en is nog voortgezet na januari 2014, toen de Amerikaanse telecomtoezichthouder deze praktijk heeft verboden. De zaak is aan het licht gekomen door klachten in de zomer van 2016.

Klanten in de kou

De FCC ziet toe op de bereikbaarheid van buitengebieden in de VS. Meerdere klanten van T-Mobile hadden geklaagd dat ze mensen in bepaalde regio's niet te pakken konden krijgen. De maatschappij liet eerder al weten de problemen te hebben aangepakt, maar dat bleek toen niet het geval. De strafmaatregel door de FCC voorziet niet in compensatie voor gedupeerde klanten, meldt Ars Technica.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in