Overslaan en naar de inhoud gaan

KPN investeert miljarden euro's extra in uitrol glasvezel

KPN Investeert tot en met 2027 nog eens ruim 4,5 miljard euro in verbetering van zijn digitale infrastructuur, voornamelijk in glasvezel.

glasvezelaanleg
Reggefiber

Volgens het bedrijf heeft eind 2026 ongeveer 80% van alle Nederlandse huishoudens glasvezel van KPN. Dat zijn ruwweg 2 miljoen meer aansluitingen dan nu. "Ook investeert KPN in nieuwe 5G-toepassingen, cloud en AI", meldt KPN die dinsdag zijn beleggersdag houdt.

"We hebben de belangrijkste ambities van onze strategie over de afgelopen drie jaar behaald. KPN groeit weer in alle segmenten en de uitrol van glasvezel ligt op koers", zegt topman Joost Farwerck in een toelichting.

Energieverbruik moet omlaag

Hij stelt verder dat KPN-klanten in 2027 internetten "via een duurzaam en efficiënt netwerk" dat wordt gevoed door groene stroom, grotendeels opgewekt vanuit een nieuw windpark voor de Nederlandse kust. "In 2030 moet het daadwerkelijke energieverbruik van KPN met 55% gedaald zijn ten opzichte van 2010, ondanks het explosief groeiende dataverkeer."

KPN handhaaft zijn verwachting van een operationele winst van 2,41 miljard euro in heel 2023. Voor 2024 komt de winst naar verwachting uit op 2,48 miljard euro.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in