Overslaan en naar de inhoud gaan

Facebook belooft streng tegen anti-verkiezingsads te zijn

Terwijl Facebook worstelt met nep-accounts, stemmingmakerij en campagnes voor verkiezingsbeïnvloeding neemt het bedrijf nu een duidelijk standpunt in over een zeer specifiek soort verkiezingsreclame. Facebook gaat advertenties die oproepen om niet te gaan stemmen verwijderen. Maar niet nu meteen.
Facebook foutje
© Facebook
Facebook

Het actieve verwijderen van ads tégen stemmen is door het bedrijf bekendgemaakt in aanloop naar de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten volgend jaar. Het sociale medium gaat de richtlijn vanaf de herfst handhaven. Daarnaast is ook een taskforce opgericht, om beïnvloeding van de verkiezing te voorkomen.

Alleen VS?

Het nieuwe beleid moet nog wel beter worden uitgewerkt, laat operationeel directeur Sheryl Sandberg weten. Waarschijnlijk geldt het beleid, als het wordt ingevoerd, voorlopig alleen in de Verenigde Staten. Advertenties van politieke campagnes of normale berichten worden niet verwijderd als ze oproepen om niet te stemmen.

Facebook probeert proactief om inmenging in de verkiezingen vanuit het buitenland te voorkomen. In 2016 heeft Rusland wel geprobeerd de uitslagen van de verkiezingen te beïnvloeden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in