Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuckerberg komt naar Brussel

Mark Zuckerberg komt mogelijk woensdag al naar Brussel om uitleg te geven over het misbruik van persoonlijke gegevens van miljoenen Facebookgebruikers.
Mark Zuckerberg
© CC BY 2.0 - Flickr.com - cropped, colorchange from original
CC BY 2.0 - Flickr.com - cropped, co

Tijdens de bijeenkomst zal het accent liggen op de gevolgen die het misbruik van de gegevens heeft gehad op verkiezingen in Europa. Ook moet de Facebook-topman aangeven hoe hij een dergelijke situatie in het vervolg wil voorkomen.

Zuckerberg wil slechts verantwoording afleggen tegenover een beperkt aantal mensen. Alleen de factievoorzitters van de partijen in het Europees parlement en de rapporteur van de Commissie Burgerlijke vrijheden krijgen de gelegenheid vragen te stellen aan de Facebook-topman. Dat besluit viel niet bij iedereen in goede aarde. Zo zei de fractievoorzitter van de liberale fractie, Guy Verhofstadt, al dat hij niet naar de bijeenkomst zal komen als deze achter gesloten deuren plaatsvindt. Hij vindt dat het een openbare zitting moet zijn.

Ook de Europese Volkspartij waarin onder meer de Christen-democraten zijn vertegenwoordigd, zeggen het te betreuren dat er een besloten hoorzitting komt. De voorzitter van het Europees Parlement Antonio Tajani was echter in een tweet heel opgetogen over de komst van Zuckerberg.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in