Overslaan en naar de inhoud gaan

'Werkgever verplicht om thuiswerkplekken te controleren'

Een werkgever is verplicht om te controleren of thuiswerkplekken wel op orde zijn en ze zijn soms zelfs verplicht om ervoor te zorgen dat ze worden ingericht.
thuiswerken
© CC BY 2.0 - Flickr, cropped
CC BY 2.0 - Flickr, cropped

De provincie Gelderland voert daarom versneld een budget in: 1000 euro voor een betere thuiswerkplek, zo meldt de Gelderlander.

Een woordvoerder van ArboUnie zegt tegen de krant dat een werkgever verplicht is om te controleren of de thuiswerkplek wel op orde is en soms zelfs verplicht is om te zorgen dat een thuiswerkplek wordt ingericht.

Het budget van de provincie moet voldoende zijn om een thuiswerkplek in te richten die acht jaar mee kan. Wie in die tijd uit eigen beweging de provincie verlaat, moet het geld mogelijk wel deels terugbetalen. 

Extra arbeidsvoorwaarde

Het geld komt uit een al bestaand budget. ‘Een extra arbeidsvoorwaarde, het is dus geld van de ambtenaren zelf’, aldus een provinciewoordvoerder in De Gelderlander. ‘Er is nu besloten om dit hiervoor in te zetten. Het geld is bedoeld voor een bureau, bureaustoel en licht, maar bijvoorbeeld ook om een los toetsenbord of laptopstandaard. Mocht er daarna nog geld over zijn, dan kan dat worden aangewend voor een extra beeldscherm naast de laptop.

Gefronste wenkbrauwen

Ambtenaren van de provincie Gelderland maken er al flink gebruik van, meldt de krant. Maar ook worden her en der wenkbrauwen gefronst, want veel gemeenten en bedrijven hebben niet een dergelijk budget voorhanden. Ambtenaren en werknemers moeten zelf maar wat improviseren aan de keukentafel of op de zolderkamer. Wel is het vaak toegestaan om kantoorbenodigdheden en een extra beeldscherm tijdelijk mee naar huis te nemen.
 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in