Overslaan en naar de inhoud gaan

"Relatie OpenAI en Microsoft gebouwd op de juiste incentives voor succes"

Hoe precies de relatie tussen Microsoft en OpenAI is, blijft interessant. Microsoft verkoopt diensten van OpenAI, maar OpenAI verkoopt die diensten ook zelf. Microsoft-CEO Satya Nadella is wel duidelijk: de samenwerking heeft Azure cloud computing drastisch veranderd.

Microsoft heeft vele miljarden gestoken in OpenAI en heeft daarvoor exclusieve toegang gekregen tot de nieuwste technologieontwikkelingen bij de OpenAI. Toch lijken er geen harde afspraken te zijn gemaakt over wie het eerst klanten mag bedienen met de technologie. Tijdens de eerste ontwikkelaarsconferentie van OpenAI leidde dat zelfs tot bijzondere taferelen op het podium, blijkt uit een verslag van ZDNet. Sam Altman, CEO van OpenAI vroeg aan Nadella wat hij vond van de samenwerking, waarop zowel Nadella als het hele publiek in lachen uitbarstten. 

Nadella gaf ruiterlijk toe dat OpenAI 'iets magisch' heeft gebouwd en dat die technologie voor grote veranderingen heeft gezorgd binnen met name Microsoft Azure clouddienstverlening. Maar hoe de verhouding nu precies is geregeld, blijft vaag. "Er zijn mensen die op Azure zitten en iets willen dat onderdeel is van de Azure portal. En er zijn mensen die graag direct met ons werken om verschillende redenen. Wij zijn allemaal hoe dan ook blij", zegt Altman. 

Gezamenlijke missie

Nadella: "Ik zie Microsoft altijd als een platformbedrijf, een ontwikkelaarsbedrijf en een partnerbedrijf. De systemen die nodig zijn om agressief te werken aan je roadmap, dwingen ons bovenop de ontwikkeling te zitten." Hij benadrukt dat de missie van beide bedrijven is om ieder mens in iedere organisatie op aarde te helpen beter te presteren. 

Altman: "Ik geloof sterk in incentives en supermachten. Als je voor iedereen de incentives goed op een rijtje hebt, wil iedereen het beste gedeelde succes dat mogelijk is. Ik denk dat we dat goed op orde hebben."

Altman zei verder dat OpenAI en Microsoft samen werken aan de ontwikkeling van artificial general intelligence, ofwel de fase waarin computers op hetzelfde denkniveau hebben als mensen. Hij noemde verder dat er inmiddels 2 miljoen ontwikkelaars werken met de code van OpenAI in vrijwel alle sectoren, van financiële dienstverlening tot juridische toepassingen en het onderwijs. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in