Overslaan en naar de inhoud gaan

Nokia onthult nieuwe mobieltjes met Symbian

Het Finse concern lanceerde onder meer zijn nieuwste smartphone, de Nokia N9. Deze smartphone heeft een volledig touchscreen, een 8 megapixelcamera en beschikt over navigatie met geluid. De Nokia N9 wordt later dit jaar in de winkels verwacht. "Innovatie is het hart van onze strategie. Dit is het begin van een nieuw tijdperk voor Nokia'', zei topman Stephen Elop.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Opmerkelijk is overigens dat de N9 draait onder MeeGo 1.2, het samen met Intel ontwikkelde besturingssysteem dat door Nokia op een zijspoor is gezet ten gunste van Windows Phone. In zijn aankondiging van de N9 voor het grote publiek maakt Nokia ook geen melding van MeeGo. Dat gebeurt wel op de site voor ontwikkelaars.

Vanaf juli leverbaar met Symbian Anna
Nokia maakte verder bekend dat de uitvoeringen N8, E7, C7 en C6-01 in juli ook verkrijgbaar zijn met de nieuwste versie van het besturingssysteem Symbian. Symbian Anna, zoals de nieuwe software heet, biedt opties die speciaal zijn gericht op zakelijke gebruikers. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om nieuwe e-mailopties. Gebruikers die al in het bezit zijn van een van de smartphones, kunnen de nieuwe software vanaf eind augustus ook downloaden.

De Finse mobieltjesfabrikant is verder van plan de komende 12 maanden 10 nieuwe smartphones op de markt te brengen die draaien op Symbian. Dit in afwachting van de eerste smartphones van Nokia met Windows Phone 7 van Microsoft.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in