Overslaan en naar de inhoud gaan

Huawei vervangt duizenden onderdelen door Chinese alternatieven

Het Chinese technologieconcern Huawei heeft duizenden onderdelen in zijn producten moeten vervangen omdat deze getroffen werden door Amerikaanse sancties. Dat gaf de oprichter van het bedrijf Ren Zhengfei toe tijdens een toespraak in februari, waarvan een Chinese universiteit vrijdag het transcript heeft gepubliceerd.
Huawei-oprichter Zhengfei
© Huawei
Huawei

Huawei, een belangrijke leverancier van apparatuur voor 5G-telecommunicatienetwerken, heeft sinds 2019 te maken met handelsbeperkingen die zijn opgelegd door de Verenigde Staten. De Amerikaanse regering beticht Huawei en andere Chinese techbedrijven ervan via achterdeurtjes in hun technologie spionage mogelijk te maken.

Maar als gevolg van de beperkingen, zo geeft Ren aan in het transcript, heeft Huawei de afgelopen drie jaar 13.000 onderdelen vervangen voor Chinese alternatieven. Ook heeft het techconcern 4000 printplaten opnieuw moeten ontwerpen. Ren zei dat Huawei het afgelopen jaar 23,8 miljard dollar investeerde in onderzoek en ontwikkeling. "Naarmate onze winstgevendheid verbetert, zullen we deze uitgaven blijven verhogen", aldus de Huawei-oprichter.

De regering van president Biden verbood vorig jaar nog de verkoop van nieuwe Huawei-apparatuur in de VS. Het bedrijf zelf heeft alle aantijgingen altijd tegengesproken.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in