Overslaan en naar de inhoud gaan

Huawei ook in de ban bij Japanse Softbank

Het Japanse telecom- en technologieconcern SoftBank neemt afstand van het Chinese techbedrijf Huawei Technologies. De onderneming vervangt zijn 4G-infrastructuur komend jaar door apparatuur van branchegenoten als Ericsson en Nokia. Dat melden Japanse media.
5G
© Huawei
Huawei

Daarnaast worden toekomstige bestellingen voor netwerkapparatuur voor 5G ook bij de twee Europese bedrijven geplaatst. Ook twee andere mobiele providers in Japan, NTT Docomo en KDDI, hebben besloten om geen Chinese apparatuur meer te gebruiken voor 5G-netwerken.

De Japanse overheid kondigde recent aan, zonder overigens officieel namen te noemen, Huawei en het eveneens uit China afkomstige ZTE uit te sluiten voor toekomstige 5G-netwerken.

Internationaal leven grote zorgen over Chinese spionage, onder meer via deze bedrijven. Die ontkennen zeer stellig zich aan deze praktijken schuldig te maken. Huawei weet momenteel daarbij ook de aandacht op zich gericht vanwege de arrestatie van financieel bestuurder en vicevoorzitter Meng Wanzhou in Canada. Meng werd daar opgepakt op verzoek van de Verenigde Staten, waar Huawei wordt verdacht van het schenden van handelssancties tegen Iran, en werd woensdag door de Canadese rechter op borgtocht vrijgelaten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in