Overslaan en naar de inhoud gaan

BT stript Huawei-hardware uit kern 4G-netwerk

BT heeft Huawei-hardware in de ban gegooid als het gaat om de kerninfrastructuur van hun netwerk . De Britse telecomreus stript sinds 2016 alle hardware uit de 4G-netwerken en ook in het project rond de uitrol van het toekomstige 5G-netwerk past BT deze vuistregel toe.
5G
© Huawei
Huawei

Volgens verschillende media, zoals de Financial Times, komt de stap van de Britse provider vooral voort uit de interne koers om Huawei-producten uit de kern van het netwerk te houden. Deze netwerkarchitectuurprincipes zijn al sinds 2006 van kracht binnen het Britse bedrijf, hoewel BT de spullen van de Chinese fabrikant wel al dertien jaar gewoon buiten deze ‘control planes’ van het netwerk gebruikt.

Architectuurprincipes

De telecomprovider kwam met de overname van concurrent EE in 2016 echter voor de uitdaging te staan dat deze telecomprovider in het verleden veel minder moeite had met de implementatie van Chinese-hardware in de kern van diens netwerkvoorzieningen. Met de overname en integratie met het eigen netwerk, stond BT dus voor een megaklus om al deze hardware uit de kern van hun netwerken te verwijderen.

Met de aanbestedingsprocedure voor een 5G-netwerk voor de deur, heeft BT dezelfde netwerkarchitectuurprincipes toegepast voor dit nieuwe netwerk, waardoor Huawei ook voor dit netwerk niet is meegenomen in de leveranciersselectie. Volgens BT blijft Huawei in de toekomst "een belangrijke leverancier buiten het kernnetwerk en een innovatiepartner" van het Britse telecombedrijf.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in