Overslaan en naar de inhoud gaan

BT schrapt 13.000 banen

De Britse telefoonreus BT Group snijdt flink in zijn personeelsbestand. De komende drie jaar verdwijnen er circa 13.000 arbeidsplaatsen, vooral in de ondersteunende functies en managementlagen. Ook is het bedrijf van plan om zijn hoofdkantoor in het hartje van Londen de rug toe te keren.
Brits parlementsgebouw
© CC0 Public Domain-Pixabay
CC0 Public Domain-Pixabay

Met de ingrepen probeert BT, het voormalige British Telecom, een antwoord te formuleren op de teruglopende omzet bij het concern. De onderneming meldt tevens een oplossing te hebben gevonden voor haar grote pensioengat, iets waar beleggers zich de laatste tijd veel zorgen om maakten.

Ondersteuning voor 5G

Door de reorganisatie denkt BT de kosten met ongeveer 1,5 miljard pond terug te brengen. Tegelijkertijd wil het telecombedrijf ook weer zo'n 6000 nieuwe mensen aannemen voor de klantenservice en ondersteuning van een 5G-netwerk. De dividendbeloftes aan aandeelhouders blijven gehandhaafd.

Het is niet voor het eerst dat BT een grote banenreductie aankondigt. Vorig jaar sneed het concern al stevig in zijn internationale tak, waar zo'n 4000 banen werden geschrapt. Bij dat deel van het bedrijf speelde eerder een groot Italiaans boekhoudschandaal. Wereldwijd werken er meer dan 100.000 mensen voor BT.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in