Overslaan en naar de inhoud gaan

Datacenter- en glasvezelsector blij met coalitieakkoord

De Dutch Datacenter Association (DDA) en de Fiber Carrier Association (FCA) zijn in een eerste reactie op het nieuwe regeerakkoord blij met de aandacht voor het onderwerp digitalisering, die eruit spreekt.
datacenter happy
© Shutterstock
Shutterstock

“De digitale impact op onze samenleving en economie wordt met het jaar groter", zegt Stijn Grove, directeur van de DDA in een verklaring. "We staan voor grote uitdagingen op het gebied van data, privacy, cybersecurity, duurzaamheid, digitale marktwerking, digitale soevereiniteit en de benodigde versterkingen van de digitale infrastructuur. Als datacentersector roepen wij al tijden om een Nationale Datacenter Strategie, juist ook om de vele uitdagingen slim te koppelen en het fundament te versterken. We zijn daarom ook positief gestemd rond de toezegging om landelijke regie uit te werken speciaal voor hyperscale datacenters."

Andrew van der Haar, van de glasvezelsector verenigd in de FCA vult aan: "De belangen zijn dusdanig groot dat de komende vier jaar vragen om een ambitieuze aanpak. We zullen de uitrol van glasvezel voor consumenten beter moeten harmoniseren en vanuit de overheid samenwerking stimuleren, want de eerste tekenen van marktfalen komen aan het licht. En daarvoor zijn meer borging, meer kennis en meer regie nodig bij de overheid, om dit samen met het bedrijfsleven succesvol op te pakken. Doormodderen kan niet, want het is een groot gevaar als mooie ambities en kansen om Europese koploper te worden, niet worden waargemaakt."

Maar er is ook kritiek

Beiden brancheverenigingen missen een bewindspersoon die als digitale regisseur de lijnen uitzet. Veel van de ons omringende landen hebben reeds eerder aparte bewindspersonen aangesteld als aanspreekpunt, voor coördinatie en als uithangbord. Dat is nodig om de zichtbaarheid van Nederland op dit punt te verbeteren. De concurrentiepositie van Nederland staat onder druk, constateren zij.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in