Overslaan en naar de inhoud gaan

Huawei en Ericsson sluiten deal over uitwisseling patenten

Huawei en Ericsson - beiden topleveranciers van patenten in de mobiele industrie - hebben een meerjarig contract gesloten voor het wederzijds gebruik van patenten. Het gaat om een voortzetting van een contract dat in 2016 werd beklonken. 

Antenne mobiel netwerk
Shutterstock, mobiel netwerk

Zowel Ericsson als Huawei bezit veel patenten op het gebied van mobiele technologie. Door de overeenkomst maken beide bedrijven het mogelijk dat die technologie ook eenvoudig zijn weg naar de eindgebruikers kan vinden. De deal omvat alle rechten van 3G-, 4G- en 5G-netwerken.

Uitwisseling betekent niet gratis gebruik

Periodiek bekijken beide partijen hoeveel de patenten zijn gebruikt en dan vindt een verrekening plaats. Hoe de geldstromen precies lopen, wordt niet bekend gemaakt. Maar The Register ontdekte in een verklaring van Huawei uit 2016 dat het Chinese bedrijf destijds betaalde aan de Zweden. Maar het is de vraag of dat nu nog zo is. Huawei heeft heel veel geïnvesteerd in technologie-ontwikkeling vooral op het gebied van 5G-netwerken en daarmee veel patenten vergaard. Die worden nu veel gebruikt in apparatuur van beide bedrijven. 

Volgens Huawei is er geen sprake van dat het bedrijf Ericsson gebruikt als een vehikel naar Europa, of omgekeerd. Het bedrijf benadrukt dat de overeenkomst een erkenning is van beider positie in intellectueel eigendom en de bijdragen die beide hebben geleverd aan de telecommunicatiewereld en de maatschappij als geheel. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in