Overslaan en naar de inhoud gaan

'Overdaad bugs in Intels Skylake waren voor Apple de druppel'

Voormalig Intel CPU-architect François Piednoël zegt dat hij zich realiseerde dat hij bij het moment was - zo'n drie jaar geleden - dat Apple besloot dat het tijd was om bij Intel te vertrekken.
Intel CPU Core i7 6700K Skylake
© CC BY-SA 4.0 - Wikimedia.com
CC BY-SA 4.0 - Wikimedia.com

Vorige week publiceerde Piednoël een Youtube-video waarin hij zijn verklaring geeft waarom Apple tijdens de WWDC 2020 aankondigde over te stappen van het Intel-CPU-platform voor Mac's naar chips van eigen ontwerp op basis van de ARM-architectuur.

Apple speelde drie jaar geleden al enige tijd met dat idee, maar de slechte kwaliteit van de Skylake-processorfamilie was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen.

Er kwamen veel klachten over Skylake van klanten en in zeker zin werd Apple onze nummer één rapporteur van klachten, zegt Piednoël terwijl hij in de video een vlucht simuleert. "Als je klant ongeveer evenveel bugs vindt als jijzelf dan ben je niet op de goede weg", zegt Piednoël.

Intel produceerde CPU-chips volgens de Skylake-architectuur van 2015 tot 2017. Dat laatste jaar was ook het moment dat Piednoël er zelf voor koos zijn 20-jarige carrière bij Intel te stoppen.

François Piednoël verlaat Intel
François Piednoël verlaat Intel

Hij is nu hoofd-architect bij Mercedes Benz Noord-Amerika.

Piednoël zegt dat hij nog regelmatig contact heeft met ex-collega's. Die geven aan dat de zaken nog altijd niet op orde zijn. Het doet hem pijn omdat hij vindt dat Intel een 'diamant van de Verenigde Staten' is. "Het verbijstert me hoe de zaken gaan".

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in